Relatiebegeleiding

27 WAYS… to happy relationships  😊

  • Relatie begeleiding voor koppels
  • Relatiebegeleiding voor gezinnen – samengestelde gezinnen.  

Voor wie is relatiebegeleiding geschikt?

Relatiebegeleiding is passend voor wie meer wil leren en vooral kennis wil opdoen over hoe een gezonde relatie werkt.

  • verbindend communiceren
  • evenwicht vinden tussen je eigen verlangens en behoeften en die van de andere.
  • Zicht op beschermlaagjes
  • Jezelf durven openstellen
  • Helderheid ontwikkelen is onze relatie gezond of destructief?
  • Keuzes maken in het belang  van jezelf of de relatie
  • Aanpassing maken naar een nieuw samengestelde gezinssituatie
  • Verheldering van de relatie geschiedenis.

Werkt relatiebegeleiding echt?

GOED NIEUWS80 %van alle relatiebegeleiding blijkt behulpzaam! 😊
D.w.z. dat 80 % van wie een begeleidingstraject volgt, aangeeft meer kennis én bewustzijn over de relatie te hebben en achteraf ook meer gemotiveerd blijkt te zijn.

Voor een minderheid van 20% komt de relatiebegeleiding vrij laat op gang. Vaak zijn dat de koppels of gezinnen die hun problemen jarenlang onder de mat geveegd hebben. Het vuurtje is dan al wat uitgedoofd en het kost tijd om te onderzoeken waar het oorspronkelijke vlammetje gebleven is. Toch is het onmogelijke niet ondenkbaar.

De geschiedenis die mensen samen hebben kan soms een sterk bindmiddel zijn om elkaar terug te vinden. Dit gebeurt heel vaak in zowel de koppel- als gezinsbegeleiding. Als we terug gaan naar wat oorspronkelijk was, blijken we steeds iets gemeenschappelijks te herontdekken Dit is een lichtpuntje, van waaruit nieuwe denkkaders en gevoelens kunnen ontstaan. Elkaar beter leren begrijpen, is de sleutel tot een gezonde relatie.

Relatiebegeleiding kan écht het verschil maken

Een relatie die onder hoogspanning staat is niet niks; je wereld valt uit elkaar, je verliest overzicht, ruzies kunnen hoog oplopen.
Samen in de snelkookpan van verwijten is op termijn onhoudbaar en beschadigend voor alle betrokkenen.

Wat nu?

Het echt aan de slag gaan met je relatie roept vaak een scala aan gevoelens op. Alle verdriet, teleurstelling, boosheid, jaloezie, onverschilligheid en onderdrukte gevoelens mogen dan (eindelijk) het daglicht zien.

Het lastige met gevoelens is dat ze vaak slechts het topje van de ijsberg blijken te zijn. Waar het echt over gaat komt dus vaak niet in beeld. Om welke reden dan ook tonen we dit niet aan elkaar. Helemaal jezelf zijn in de relatie vraagt moed en dit is bovendien de basis van een gezonde relatie.

We hebben allemaal onze beschermlaagjes, daar is niks mis mee, ze hebben hun nut bewezen in bepaalde levenssituaties. Alleen vormen precies deze  laagjes de grootste oorzaak van miscommunicatie in relaties. Dit gebeurt vooral omdat ze persoonlijk zijn, die van jou, je partner je kinderen, je pluskinderen, je ouders, je familie kunnen heel erg verschillend zijn van elkaar.

Wat jou ongelukkig maakt kan voor je partner een totaal andere invulling hebben. Kennis van wat wij en onze partner gebruiken als bescherming en waarom, vormt de basis om het elkaar meer in beeld krijgen. Grijp je de kans aan om elkaar beter te leren kennen, dan verloopt de communicatie veel vlotter, is er meer begrip en respect voor elkaars gevoelens en hoe daar anders mee om te gaan.

Waar kiezen jullie voor?

Wegkijken van het probleem is de meest voorkomende en een vooral sluipende relatiekiller. Het eindigt vaak met een relatiebreuk of mensen die jarenlang naast elkaar leven, terwijl ze geen relationele band meer ervaren. Ongelukkig en verbitterd oud worden ligt op de loer als mensen kiezen voor deze vermijdende vorm van relatie. Het is pijnlijk te zien hoe mensen, naast elkaar leven en hun gevoel af blokken.
Tot de pijn zich toont, geheel onverwacht in een momentje van wat je dan zwakte noemt, terwijl het juist deze kwetsbare momenten zijn waar je zicht krijgt hoe je echt met elkaar omgaat. Het gemis en de teleurstelling om wat niet geleefd wordt in de relatie.

Stop je ook alles netjes weg onder een deken van onverschilligheid? Durf je te kijken naar wat er echt speelt?
Wees je bewust van de keuze die je maakt en wat je te verliezen hebt als je wel kiest voor een fijne relatie.

De wil is er wel maar er veranderd vaak niks omdat je niet goed weet waar te starten. Het ontbreekt jullie aan kennis over elkaar en zicht op de relatie. Vaak een beetje het alles of niks verhaal. Aantrekken en afstoten. Op termijn zijn jullie meer bezig met brandjes en ruzies blussen dan met de relatie aan zich. Jammer want met meer kennis kan je een ander verhaal  schrijven.  Meer fun dus en een fijne opbouwende relatie.

Als jullie kiezen voor de relatie dan ligt het ook in jullie handen ,ik ben enkel de waarnemer die meekijkt over schouders heen. Ik stuur bij waar nodig en help jullie om elkaar goed te leren kennen en de communicatie lijntjes open te houden voor een gezonde en liefdevolle relatie.

Hoe ga ik te werk?  

Ik werk vanuit de kennis die ik kreeg via mijn opleiding als relatiedeskundige..
Vanuit een brede invalhoek en diverse methodieken belicht ik jullie relatie.
Mijn motto is” ALLES  VOOR DE RELATIE”   Wat jullie relatie te goede kan komen ga ik inzetten boosten, onderzoeken, bevragen.
Mijn focus ligt niet op wat er niet is; eerder op wat jullie kan verbinden. Ik laat mij hierbij niet afschrikken door de huidige situatie maar focus op het  potentieel in de relatie.

  • Ik ga jullie uitdagen om het beste in jezelf naar boven te halen dit is wie jij echt bent onaf en authentiek en dat aan je partner te laten zien.
  • Ik ga jullie uitnodigen om je raakbaar  op te stellen en te leren verwoorden  waar je verlangens liggen dit in de verschillende levensdomeinen.
  • Ik ga jullie aanmoedigen om begrip tonen voor elkaars eigenheid en na te gaan hoe je jezelf, wie jij bent, niet hoeft op te geven om goed samen te leven of het contact te herstellen in de relatie.
  • Ik ga jullie aansporen om helderheid te ontwikkelen en de juiste keuzes te maken.

Tot slot

Ook al is het water tussen jullie erg diep, ploeter je van de ene reddingsboei naar de andere. Is het zicht op de kust nihil en zijn alle reddingboten al achter de horizon verdwenen. Je kan er altijd nog voor kiezen goed te leren zwemmen … .  In een gezonde relatie zwem je naast elkaar. Je houdt dus rekening met elkaar, Je bent er voor elkaar en omdat je elkaar begrijpt praat je anders met elkaarsteun je elkaar, moedig je elkaar aan. Is de relatie waardevoller samen. Kies je echt voor de relatie en houden van elkaar.

Schrijf je in voor een gratis en geheel vrijblijvend info gesprek